top of page
Banner_Szkolenia-sportowe_edited.jpg

Szkolenia sportowe

  • Oferowane codziennie

    90 złotych polskich
  • Oferowane codziennie

    80 złotych polskich

Kalendarz treningów


Filtruj według:

O czym powinieneś wiedzieć

Kursy mają na celu podniesienie naszych umiejętności jazdy po slalomach, wzniecenie ducha rywalizacji, spotkania ze znajomymi i dobrą zabawę :-) 

Aby odnieść pełną satysfakcję z ukończonego kursu powinniśmy pamiętać o kilku rzeczach:

  • przygotowanie kondycyjne i sprawnościowe

  • przygotowanie nart na kurs (nart muszą być ostre i nasmarowane)

  • sprawdzenie siły wypęcia wiązań (jeżdżąc po slalomach wiązania powinny być nastawione mocniej)

  • posiadanie obowiązkowo kasku

  • posiadanie na gigant ochraniaczy na ramiona, na slalom gard na kije i ochraniaczy na golenie

  • stosowanie się do poleceń i wskazówek trenerów

Na zajęcia najlepiej przybyć 15 minut wcześniej bo...:

  • mamy czas na rozgrzewkę

  • mamy czas na pytania do trenerów

  • mamy czas na zakup karnetu

  • mamy czas na oglądnięcie slalomu

  • zastosowanie się do w/w wskazań ułatwi Wam i nam przeprowadzenie treningu

 

Na slalom "nigdy" nie wchodzimy bez rozgrzewki, oglądnięcia się i znaku od trenera bo...:

  • możemy ulec kontuzji

  • możemy w kogoś wjechać

  • nie znamy warunków na trasie

  • slalom może być jeszcze nie gotowy tj. "nie dokręcony" :-)

Po zakończonym treningu możemy:

  • pomóc trenerom zebrać slalom... :-)

  • zdjąć narty i się porozciągać

  • odczekać kilka minut, wypić herbatę zanim wsiądziecie do auta

Po zakończonych treningu nie powinniśmy...:

  • jeździć na trasie gdzie został zdjęty slalom, gdyż możemy "wpaść" w dziury po slalomie, które są bardzo niebezpieczne

  • prosić trenera składającego sprzęt( tyczki, aparaturę)  na mrozie, aby w tym właśnie momencie przerwał pracę w celu rozliczenia. Mamy na to czas 5 minut później... :-)

  • pić w dużej ilości alkoholu

 

Wszystkie Wasze pytania o sprzęt, technikę, taktykę itp. znajdą wyjaśnienie na analizach wideo lub po treningach.

bottom of page